Error ont he install

Want to set up your own phpbb board like this?

This is the place to ask how.
Powx
Posts: 7
Joined: Sat Mar 24, 2007 6:09 pm

Error ont he install

Postby Powx » Thu Mar 29, 2007 10:26 pm

I am getting the following error with the initial install, no files have been modified so unsure what I need to do to fix this...


Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/avenging/public_html/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/avenging/public_html/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Below are lines 330 and 331 in that file it is specifing

$result['message'] = mysql_error($this->db_connect_id);
$result['code'] = mysql_errno($this->db_connect_id);

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1303
Joined: Mon Oct 24, 2005 2:07 am
Location: Stuart, FL
Contact:

Re: Error ont he install

Postby admin » Fri Mar 30, 2007 9:44 am

I am getting the following error with the initial install, no files have been modified so unsure what I need to do to fix this...


Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/avenging/public_html/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/avenging/public_html/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Below are lines 330 and 331 in that file it is specifing

$result['message'] = mysql_error($this->db_connect_id);
$result['code'] = mysql_errno($this->db_connect_id);
A MySQL database and database user/password must be set up on the web server prior to installation. Has this been done?

Admin Chuck

Powx
Posts: 7
Joined: Sat Mar 24, 2007 6:09 pm

Postby Powx » Fri Mar 30, 2007 11:57 am

Chuck

A database was created on the server side prior to the install, For the Databae Configuration I am 99% sure I have the right information there.

For the Admin Configuration, I assumed I created the admin username/password and email address as I installed...If this is not the case then that is the problem. Where do I setup the admin username and password before the install?

Sean

Powx
Posts: 7
Joined: Sat Mar 24, 2007 6:09 pm

Postby Powx » Fri Mar 30, 2007 1:23 pm

Ok its installed and working now Chuck, HUGE thank you for the assistance. The problem was the linking and the phpbb being in the root directory, once I moved it and made a new folder for it, the install worked as it was supposed too!

Thank you again for helping me through this.

Sean


Return to “phpBB questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron